Geschiedenis

Ontstaan

30 jaar geleden begon Theaterkoor Multiple Noise als een “gewoon” gemengd koor dat door de jaren heen stapje voor stapje veranderde naar de huidige vorm, een spetterend theaterkoor.

Bij de oprichting in 1990 wilde Ton Annink een vocale groep die zich kon onderscheiden in het korenlandschap door verrassing en vernieuwing. Het verrassende element zat vooral in de opvallende repertoirekeuze. Door nummers in uiteenlopende stijlen en uit verschillende regio’s en tijden ten gehore te brengen zijn we niet in één muzikaal hokje te plaatsen. Om vernieuwend te blijven werd steeds gezocht naar creatieve wegen die ons koor verder zouden ontwikkelen.

Vanaf het 10-jarig jubileum koos Theaterkoor Multiple Noise ervoor om een muzikaal verhaal met theater te ondersteunen. Dit bleek een gouden vondst en we zijn hier steeds meer in doorgegroeid, zeker ook door samen te werken met verschillende regisseurs uit de theaterwereld. Samen maken we ongeveer eens per twee jaar een avondvullende voorstelling die in verschillende theaters in de regio wordt opgevoerd. Door middel van uiteenlopende workshops en repetitie-weekenden blijven we vocaal en als theatergroep continu groeien, zodat we iedere voorstelling en elk optreden weer de beste versie van onszelf kunnen laten zien.