Geschiedenis

Theaterkoor Multiple Noise

In 1990 is theaterkoor Multiple Noise als een “gewoon” gemengd koor ontstaan. Door de jaren heen veranderde het langzaam naar de huidige vorm: een spetterend theaterkoor die zich wil onderscheiden. Hieronder is de geschiedenis te lezen, hoe Multiple Noise is ontstaan en hoe het tot de huidige vorm is gekomen.

Vocaal onderscheiden

Bij de oprichting wilde dirigent Ton Annink een vocale groep die zich kon onderscheiden in het korenlandschap. Door het opvallende repertoire was het verrassend en vernieuwend. Door nummers in uiteenlopende stijlen en uit verschillende regio’s en tijden ten gehore te brengen is Multiple Noise niet in één muzikaal hokje te plaatsen. Om vernieuwend te blijven wordt er continu gezocht naar creatieve wegen die ons koor verder zouden ontwikkelen.

Van koor naar theaterkoor

Vanaf het 10-jarig jubileum koos Theaterkoor Multiple Noise ervoor om een muzikaal verhaal met theater te ondersteunen. Dit bleek een gouden vondst en zijn hier steeds meer in doorgegroeid. Zeker ook door samen te werken met verschillende regisseurs uit de theaterwereld. Eens per twee jaar wordt er een avondvullende voorstelling die in verschillende theaters in de regio opgevoerd. Door middel van uiteenlopende workshops en repetitie-weekenden blijven we vocaal en als theatergroep groeien, zodat we iedere voorstelling en elk optreden weer de beste versie van onszelf kunnen laten zien.

Tandje erbij

We blijven natuurlijk amateurs, maar door audities af te nemen kijken we of de potentiële leden geschikt zijn voor ons theaterkoor. Door het (amateur)niveau van de zang hoog te houden, kunnen we ons steeds weer wat meer uitdagen met moeilijkere nummers en een ingewikkelde samenzang.

Onze voorstellingen

We hebben al heel veel optredens gedaan de afgelopen 30 jaar. Hieronder is een kleine impressie te zien. Bekijk ook onze pagina met producties. Daar staat meer informatie over de voorstelling en staan nog meer mooie foto’s.